Frederikshavn Sportsdykker Klub

Frederikshavn Sportsdykker Klub er stiftet den 14. oktober 1966, med det formål at fremme sportsdykning og sikkerheden under dens udøvelse.
Klubben er medlem af Dansk Sportsdykker Forbund (DSF), som igen er medlem af Dansk Idræts Forbund (DIF) og det internationale sportsdykkerforbund CMAS.

Dykkerklubben har pt. 71 medlemmer, hvoraf 7 er juniorer.

Dykning i klubregi foregår typisk som naturdykning, vragdykning, undervandsfiskeri og undervandsarkæologi, og altid med stor fokus på sikkerhed.

Der bliver løbende arrangeret dykker- og uddannelsesture til f.eks. Læsø, Hirsholmene eller andet sted, hvor vi kan gennemføre spændende, sjove og hyggelige dyk.

Klubbens primære dykkerbåd, ”Frederikke” er en lettere ombygget Pianoni lystbåd på 45 fod, med 2 Catepilar motorer på hver 380 HK
”Frederikke” er indrettet og udstyret med b.la. moderne navigationsudstyr, autopilot, dykkerkompressor, side- og downscanner, ekkolod, 16” Garmin plotter med dobbelt transdusser, generator, redningsflåde, varmepumpe, 0xybox, og hjertestarter.
Frederikke er desuden indrettet med sovepladser og et komplet køkken. Bagerst på ”Frederikke” er der monteret en 6 m2 dykkerplatform, hvor der også er plads til klubbens 13 fod RIB-båd.

Ydermere ejer klubben en 21 fod RIB-båd som b.la. er udstyret med flaskestativ moderne navigationssystem, side- og downscanner, Oxybox, VHF-radio, samt en 175 HK Yamaha påhængsmotor, og tilhørende bådtrailer.

Klubbens dykkerskib ”Frederikke” og klubbens RIB-både kan benyttes til dykning, året rundt, såfremt vejret tillader det. Der er til begge RIB-både, tilhørende bådtrailer, hvilket giver mulighed for dykkeroplevelser rundt i Danmark samt Norge og Sverige.

Klubben er medejere af ”Værftet” på Frederikshavn Bedding som vi ejer i fællesskab med 3 andre maritime foreninger.

I forbindelse med klubbens lokaler er der indrettet kompressorrum, med to stk. 200 / 300 bars dykkerkompressorer, med mulighed for at fylde nitrox.
Desuden er der på ”Værftet” mødelokaler og omklædningsrum samt stort værksted.

I vinterhalvåret mødes vi i Frederikshavn svømmehal, hver torsdag, hvor vi uddanner nye dykkere, motionerer, træner dykkerteknik og øver sikkerhed.
Alle med interesse for dykning, er meget velkommen til at komme forbi svømmehallen, og hilse på vores glade dykkere, som alle meget gerne hjælper med oplysning og information om klubben og dykning generelt.

I sommerhalvåret mødes vi ved vores klublokaler og på vores dykkerskib Frederikke, hvor alle interesserede, ligeledes er meget velkommen.

Ønsker du yderlig information om dykning og vores hyggelige dykkerklub, eller ønsker du at se vores faciliteter og ”Frederikke” er du meget velkommen til at kontakte klubbens formand Elvin Frandsen eller klubbens næstformand Jørgen Sørensen.

 

Klub dykekrskib

Klublokaler

Klubadresse

Frederikke

Frederikshavn Bedding

Frederikshavn Sportsdykker Klub

Langerak 70

Langerak 70

Langerak 70

Frederikshavn Havn

Frederikshavn ( Havn )

9900 Frederikshavn

 

Læs mere om Frederikshavn Sportsdykkerklub her