Frederikshavn Bedding

Skibsbevaringsfonden..

Rådgivning og tilsyn

Skibsbevaringsfondens hjemmeside på www.skibsbevaringsfonden.dk har medført et øget kendskab til Fondens virksomhed og med deraf efterfølgende øget efterspørgsel på hjælp og vejledning.
Der er desuden et naturligt behov for rådgivning til de fartøjer, der tidligere har modtaget støtte fra Fonden, idet en afsluttet lånesag ikke betyder afslutning på en rådgivningssag. Fonden er til stadighed rådgivende for skibsejere som har modtaget lån fra Fonden. Det samlede antal lånetilsagn på skibe er nu oppe på 69, og Fonden følger skibenes fremtidige restaurering og ombygning, fordi det er nødvendigt at sikre, at de kulturhistoriske værdier forbliver så intakte som muligt.

I forbindelse med den intensiverede rådgivning har Fonden udgivet forskellige vejledningspjecer bl.a. om udluftning af skibe, om traditionelle sejl og traditionelle malingstyper og flere pjecer er planlagt. Disse pjecer er tilgængelige på Fondens hjemmeside, men kan også snart rekvireres som trykt materiale.

Det er Fondens erfaring at der er kommet flere nye kræfter til i ”træskibsmiljøet”, som ikke har de fornødne forudsætninger for at vedligeholde et skib på traditionel måde. Fonden har derfor valgt at tilrettelægge rådgivningsmaterialet som støtte for netop denne målgruppe, da ældre skibsejere, som har mange års erfaring, udmærket ved, hvordan de skal vedligeholde deres skib.

I forbindelse med flere større sager, er der sat ind med større rapporter i form af tilstands-rapporter og restaurerings-rapporter, og de er lavet - dels som en service for skibsejerne så de har et materiale som de kan arbejde videre ud fra –, og dels som en dokumentation for Fonden. Så har man, i forbindelse med fremtidige restaureringsarbejder, værktøjet til at foretage de korrekte nødvendige indgreb.

Konsulenterne har desuden været på Danmarks Museum for Lystsejlads på Tåsinge for at give råd om Restaurering af en af museets både.

Læs mere på..
www.skibsbevaringsfonden.dk

Nyeste kommentarer

08.07 | 19:28

Hej Egon, Tak for en inspirerende rundvisning i aften - dejligt at s...

21.10 | 08:36

Hej med jer, jeg har en drøm om at eje en gammel kutter i stil med Hirsehol...

10.10 | 18:06

Jeg gætter på at I er helt på det rene med at søsterskibet stadig sejler, hed...

14.07 | 00:26

Ønsker du at købe dit eget hus, bygge din egen virksomhed?Jeg ...