Frederikshavn Bedding

Nordisk riggede sejlbåde med MHF

Nordisk Riggede sejlbåde med MHF..


Maritim Historisk Forening havde æren af det 20. stævne for traditionelt riggede nordiske sejlbåde. Dokbisserne i VHS gjorde en stor indsats både med opstilling og nedtagning af telte og boder. Hele weekenden var der vagter der skulle passes. Ikke mindst var der brug for trosseførere når skibene anløb.

Vejret artede sig ikke fra sin mest konkurrencedygtige side. Næsten havblik og der måtte gives dispensation til udsejling i skærgården for motor. Ved sækkefruerne var der bagbord halse fra nordvest og medstrøm for de fleste både. Det betød at skibene indtil midnat kunne holde 4 knob, men udenfor skærgården faldt vinden helt af, fortæller den danske dommer Tim Skjoldager fra Nordisk sejlads. Den svenske dommer Peter Svan supplerede med, at da vinden forsvandt, blev de ellers så målbevidste deltagere utålmodige. De foreslog en fiskekonkurrence i stedet. Den blev dog også aflyst, da det kun lykkedes at fange en enkelt torsk og seks makrel. Den norske dommer Martin Skullerud mente jeg skulle kigge ombord på Concordia af Oslo, der havde forsøgt sig med et alternativ til vinden.

Skipperen på den Norske båd Concordia, havde et par stærke drenge, som gerne ville gribe årene i skibet robåd for at holde Concordia på ret kurs mod Frederikshavn.

Alle skibene kom sikkert i havn, selvom det gik langsomt, og der måtte sejles med motor for at nå frem.

Maritim Historisk Forening takkede Nordisk Sejlads for tilliden og håbede at weekenden kom til at forme sig som afdøde

havde drømt om. Formanden for Nordisk Sejlads Nina Skjoldager takkede for modtagelsen af Frederikshavn kommune og Maritim Historisk Forening for initiativet. Hun synes, at de frivillige udviste et glødende engagement, som var helt i

s ånd.

Hørby

Borgmester Erik Sørensen bød også de mange flotte sejlbåde velkomne. Det rørte ham at se det nordiske samarbejde udfolde sig i Frederikshavn. Han takkede både deltagere og frivillige for den store og engagerede indsats for at skaffe denne aktivitet til Frederikshavn. Erik Sørensen sluttede med et ”værsgo at gå ombord i Nordisk Sejlads 2009.

Lørdagens kapsejlads var en oplevelse. Vinden var til at begynde med ret svag, så alle klude var sat på de gamle skibe. Det var match-race der sejledes og matchet blev der. Det store gys kom, da to af de største svenske skibe kom så tæt på hinanden, at skipperne valgte at starte motorene for ikke at kollidere. Kapsejladsen kunne følges fra kysten og Bangsbo Fort, hvorfra der var et storslået vue over kamppladsen.

Nyeste kommentarer

08.07 | 19:28

Hej Egon, Tak for en inspirerende rundvisning i aften - dejligt at s...

21.10 | 08:36

Hej med jer, jeg har en drøm om at eje en gammel kutter i stil med Hirsehol...

10.10 | 18:06

Jeg gætter på at I er helt på det rene med at søsterskibet stadig sejler, hed...

14.07 | 00:26

Ønsker du at købe dit eget hus, bygge din egen virksomhed?Jeg ...