Frederikshavn Bedding

Nordisk Sejlads

Den 29. juni og 8. juli afholdes den 20. venskabelige kapsejlads mellem traditionelt riggede nordiske sejlbåde. Med stor succes, og masser af besøgende. Og i år var denne flåde af nordiske sejlere ankre op ved Frederikshavn Bedding i weekenden fra den 3. til den 5. juli.

Ideen med sejladsen er at øge forståelsen og samarbejdet mellem de nordiske lande på baggrund af en fredelig kappestrid på de farvande som har bundet de nordiske lande sammen siden oldtiden. Tanken er dog også at skabe kontakter og venskabsbånd mellem fartøjernes besætninger, som for en stor dels vedkommende består af unge mennesker.

Den første kapsejlads løb af stabelen i sommeren 1990 og gik mellem Arendal i Norge via Risør til Sæby. Derefter sejlede skibene videre til målhavnen som det år var Lysekil i Sverige.

Siden dengang er Nordisk Sejlads vendt tilbage til Kattegat og Skagerrak hvert år i slutningen af juni og begyndelsen af juli måned.

Gennem alle årene har sejladsen bestået af to etaper og en banesejlads, hvor der i øvrigt er mulighed for at bytte besætningsmedlemmer mellemskibene, hvor målet er at give de enkelte besætningsmedlemmer mulighed for at sejle et fartøj med en anden nationalitet og rig.

Det er en fantastisk oplevelse at de alle de gamle skuder samles i havnene og se dem danne en skov af træmaster, eller at mærke lugten af tjære og se unge og ældre mødes på tværs af de nordiske nationaliteter. Normalt deltager der mellem 30 og 40 fartøjer med et samlet besætningsantal på ca. 500 personer.

Gennem årene har disse havne været værtshavne for Nordisk Sejlads Varberg, Arendal, Risør, Lillesand, Sandefjord, Grimstad, Marstrand, Mollösund, Moss, Tønsberg, Sæby, Hals, Strandby, Tvedestrand, Öckerö, Kristiansand, Falkenberg, Uddevalla, Kungshamn, Fredrikstad, Stenungsund, Strömstad, Skagen, Hirtshals, Aalborg, Lysekil, Hobro, Skärhamn, Grenaa, Ebeltoft och Kragerø

Nyeste kommentarer

08.07 | 19:28

Hej Egon, Tak for en inspirerende rundvisning i aften - dejligt at s...

21.10 | 08:36

Hej med jer, jeg har en drøm om at eje en gammel kutter i stil med Hirsehol...

10.10 | 18:06

Jeg gætter på at I er helt på det rene med at søsterskibet stadig sejler, hed...

14.07 | 00:26

Ønsker du at købe dit eget hus, bygge din egen virksomhed?Jeg ...